Нові розробки

Система модульних імплантатів для первинного та ревізійного заміщення кісткових та кістково-суглобових дефектів після видалення пухлин у дітей та дорослих

ТОВ ВКП «Восток-Н», спільно з відділом кісткової онкології ДУ «Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М. І. Ситенка НАМН України», розробили модульні системи для заміщення практично будь-якого пострезекційного кістково-суглобового дефекту.

Впроваджуючи інновації, створена повнокомплектна модульна систему для ендопротезування і спеціальний інструментарій для проведення хірургічного лікування. Хірургічне лікування є провідним методом в комплексному лікуванні хворих із злоякісними пухлинами довгих кісток скелета. Надання висококваліфікованої спеціалізованої допомоги таким хворим можливо лише за умови наявності сучасних якісних імплантатів і інструментів.

До недавнього часу здебільшого втручань становили радикальні операції – ампутації і екзартікуляціі. На сьогоднішній день виділяється тенденція до виконання органозберігаючих оперативних втручань, в зв’язку з чим, гостро стоїть питання заміщення пострезекційних дефектів, які утворюються. З урахуванням великого статично-динамічного навантаження даних локалізацій, перевага віддається металевим конструкціям. Дані системи задовольняють всі основні вимоги індивідуального протезування, так як дозволяють інтраопераційно компонувати будь-яку довжину ендопротеза в залежності від розміру пострезекційного дефекту. При хірургічному лікуванні злоякісних пухлин довгих кісток, а також їх метастатичного ураження, модульні конструкції дозволяють замістити кістковий дефект практично будь-якого розміру, зберегти функцію суглоба і кінцівки, в короткий термін здійснити соціальну та ортопедичне реабілітацію пацієнтів, що підтверджує доцільність подальшого розвитку хірургічного методу лікування кісткових пухлин в системі лікування цієї патології.

Переваги

– Форма імплантатів адаптована до особливостей кістково-мозкового каналу сегмента, на якому проводиться операція.

– Елементи модульних систем ендопротезів мають спеціальний механізм з’єднання.

– При виготовленні ендопротезів використовують біологічно інертні немагнітні матеріали, в основному титанові сплави, зі спеціальними покриттями. Застосування інноваційних керамічних електретних покриттів дозволяє підвищити ефективність оперативного втручання та зменшити вірогідність повторних рецидивів.

– Для формування рухомих пар ендопротезів використовується високотехнологічне алмазоподібне покриття з збільшеним механічним ресурсом.

Для вирішення нестандартних хірургічних завдань може бути здійснено повністю індивідуальне проектування та виготовлення ендопротезів на базі 3D – моделювання та 3D –реконструкції .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *